Over Piet Buijsman

Hi! Ik ben Piet, en ik help mensen met het beheren en optimaliseren van hun online activiteiten. Of het nu gaat om websites, social media-kanalen of e-mails; het kan altijd beter. En daar help ik graag bij!

Wie?

Piet. 30 jaar en wonend in Lutjebroek (yup, bestaat echt!). Ik heb een diploma Communication and Multimedia Design op zak, en heel wat ervaring in de online wereld. Onder andere opgedaan bij uitgever Sanoma, Apple reseller iCentre en communicatiebureau concept en zo. Enkele woorden die mij goed omschrijven zijn: eerlijk, nuchter, klant- en servicegericht, harde werker en oog voor detail.

Toen en nu

Sinds 1998 ben ik vol plezier bezig in de wereld van het internet. Het begon als hobby. Gewoon “een beetje websites maken”. Vol met bewegende plaatjes, storende achtergronden en irritante balletjes die je muisaanwijzer bleven volgen. En trots dat ik was!

Tegenwoordig is het serious business en zijn er heel wat facetten bijgekomen. Zo schrijf ik teksten (al dan niet geoptimaliseerd voor zoekmachines), maak ik beelden voor bij die teksten, beheer ik de content op websites en optimaliseer ik bestaande websites. En dan zijn er ook nog diverse social media-kanalen (waaronder Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en Pinterest) die ik beheer. Al die variatie heeft het werk nog leuker gemaakt!

Tv series

Naast een passie voor internet, gaat mijn hart ook sneller kloppen van spannende tv-series. Wat ik kan aanraden? Breaking Bad, The Shield, Game of Thrones, The Wire, Lost, 24, Chuck, Deadwood, Entourage, Six Feet Under, Dexter, True Blood, True Detective, Mr Robot, Better Call Saul en Sons of Anarchy. En laten we ook de voetbalwedstrijden- en programma’s niet vergeten!

En verder?

Overige leuke bezigheden, waarbij ik niet constant hoef te turen naar een scherm, zijn een avondje stappen en lekker werken in de tuin. Ook steek ik als vrijwilliger en lid van bestuur veel tijd in het organiseren van Taaipop. Dit is een jaarlijks terugkerend festival in Lutjebroek, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het jeugd en jongerenwerk in de regio.

Ik hoop dat je een iets beter beeld van me kunt vormen. Als er vragen zijn, aarzel dan niet en mail me gewoon. Als man van het internet vind ik het natuurlijk geen enkel probleem om je een mailtje terug te sturen!

Piet