Voor de Viva Vakantie-campagne van Nissan heb ik onder andere alle teksten voor de microsite geschreven.

Al vanaf het prille begin was ik bij de campagne van Nissan betrokken. Ieder seizoen komt Nissan met een nieuwe campagne, met een daarbij behorende microsite en game voor leuke prijzen. Zo hebben we al een Happy Herfst en Stralende Lente gehad. Voor de zomer geldt: Viva Vakantie!

Het aangeleverde ‘verhaal’ dat om het spel heen moest worden verteld, liep niet echt soepel. Daarom hebben een collega copywriter, de art-director en ik besloten om het verhaal deels te wijzigen. Naast het aanpassen van de flow van het verhaal, heb ik alle tekst voor de microsite geschreven.

Tijdens het spelen is op de achtergrond het geluid van een autoradio te horen. Hierop hoor je reclame met als tip de Nissan-dealer te bezoeken. Deze reclame heb ik ook geschreven. Als laatste heb ik nog twee nieuwsbrieven geschreven. Één voor niet-klanten waarin de nadruk op het spel ligt, en één voor klanten die al op de hoogte zijn gebracht van het spel. In deze e-mail lag de nadruk meer op al het zomervoordeel bij de Nissan-dealer.